Home       Praktijk Marjolein - Therapie met energie
Praktijk logo
 

Een goed begin...

Het uitgangspunt van iedere behandeling is een gesprek. Ik bied de mogelijkheid voor een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen we elkaar alvast een beetje leren kennen en kan ik het een en ander vertellen over de mogelijkheden in mijn praktijk. Als je na dit gesprek besluit een afspraak te maken voor een uitgebreid consult zetten we tijdens het consult het gesprek voort. In dit gesprek hoor ik graag van jou wat je klachten zijn en waar je hulp bij zoekt. Soms kan alleen al het praten over wat je dwars zit al enorm verhelderend werken. Daarnaast zijn er binnen mijn praktijk een aantal mogelijkheden waarmee ik je kan helpen inzicht te krijgen in de oorzaken van je klachten en deze te behandelen.

Energetische therapie

Energie.
Wat is het eigenlijk? Als je zoekt naar een betekenis kom je er tientallen tegen. Veel van de uitleg heeft te maken met kracht. Bijvoorbeeld: “De kracht die dingen laat werken.” of “De kracht om dingen te doen.”. Wat alle betekenissen echter gemeen hebben komt samen in de volgende uitleg: “Een niet-stoffelijk iets dat in staat is veranderingen teweeg te brengen aan of in stoffelijke dingen.”
Wat dit wil zeggen is: Hoewel energie zelf niet tastbaar is, staat vast dat het in staat is tastbare dingen, van voorwerpen tot levende wezens te beïnvloeden. Dit is de kern van wat ik doe in mijn praktijk.

Energetische therapie werkt doormiddel van het voelen van de energie die om iemand heen is. De therapeut stemt zich af op de cliënt en kan doormdiddel van strijkende bewegingen met de handen op of boven het lichaam van de cliënt voelen bij welke chakra's de energiestroom geblokkeerd is. Hierdoor kan de therapeut een beeld krijgen van de kern van de klachten van de cliënt en hem of haar daardoor gericht begeleiden of behandelen. Naast het diagnosticeren met behulp van energie, kan energetische therapie ook ingezet worden om de gevonden blokkades te behandelen.

Electroacupunctuur

Electroacupunctuur is gebaseerd op traditionele acupunctuur. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, worden er bij electroacupunctuur geen naalden gebruikt.

Bij electroacupunctuur houdt de cliënt een electrode in de hand waarover een zeer laag voltage stroom wordt aangevoerd. Dit doet geen pijn. Op een acupunctuurpunt aan het uiteinde van een van de meridianen, op de hand of de voet kan de therapeut vervolgens de elektrische impuls meten. Deze impuls wordt bepaald door de geleiding tussen de lichaamscellen, handelectrode en de meetpen.

Op deze manier kunnen alle organen worden gemeten. Als er iets niet in orde is, is dit op het meetapparaat te zien. Op basis van de meting kan de therapeut de mogelijke oorzaken van je klachten in kaart brengen. Ook kan er met behulp van electroacupunctuur worden bepaald welke behandeling eventueel geschikt is.

De natuur als medicijn

Op basis van een van bovengenoemde methoden kan blijken dat het nuttig is om de klachten te behandelen met natuurlijke middelen. In mijn praktijk heb ik verschillende homeopathische middelen, kruiden en orthomoleculaire voedingssupplementen.

Voor meer informatie over de verschillende behandelingen zie: Behandelingen.

  • Meting op een acupunctuurpunt op de hand
  • Meting op een acupunctuurpunt op de voet