Home       Praktijk Marjolein - Therapie met energie
Praktijk logo
 

Energetische Therapie

In juni 2020 heb ik de opleiding tot energetisch therapeut bij Instituut CAM afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om een energetisch onderzoek te doen en naar aanleiding hiervan behandelingen met energie (magnetiseren) uit te voeren. De werkwijze is grotendeels gebaseerd op de methode van Barbara Brennan. Eventueel kan ik mijn onderzoek aanvullen met een electroacupunctuurmeting.

Electroacupunctuur

Met electroacupunctuur kan ik je gezondheid in kaart brengen en ondersteunen. De doelstelling van een meting is het opsporen van de meest waarschijnlijke oorzaak van je klachten. Met behulp van electroacupunctuur kan de meest geschikte behandeling voor je situatie worden bepaald. Deze behandeling kan onder andere bestaan uit homeopathie, vitaminen en voedingssupplementen, kruiden of een combinatie hiervan.

Overzicht behandelingen:

De eerste keer dat je voor een consult langskomt doen we een intake en een onderzoek. De intake bestaat uit een vraaggesprek. Leidraad bij dit vraaggesprek is de vragenlijst Positieve Gezondheid. Hiernaast doe ik een onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit een energetisch onderzoek eventueel aangevuld met een electroacupunctuurmeting. Hierbij wordt de werking van alle organen doorgemeten en wordt er gemeten op de aanwezigheid van ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en schimmels.

Verder kan ik eventueel een beperkte allergieën meting doen. Ook meet ik of er een tekort is aan vitaminen/mineralen. Als je medicijnen gebruikt is het raadzaam deze mee te nemen.

Zo kan op basis van dit consult een behandelplan worden opgesteld. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en wordt altijd in overleg bepaald. Een vervolgconsult waarin het resultaat van het behandelplan wordt gecontroleerd vindt plaats in overleg.

Een eerste uitgebreid consult duurt circa 90 minuten.


Een vervolgconsult is meestal ter opvolging van een uitgebreid consult. Afhankelijk van het vastgestelde behandelplan kan tijdens dit consult het effect van de bepaalde behandeling worden gecontroleerd. Zo nodig stellen we het behandelplan bij.

Een vervolgconsult duurt circa 60 minuten.


Een kort consult is bedoeld voor de beantwoording van specifieke vragen. Bijvoorbeeld een onderzoek (meting) op aanwezigheid van een specifieke ziekteverwekker zoals Pfeiffer of Lyme. Ook is een kort consult geschikt als adviesgesprek bij specifieke leefstijlvragen, zoals bij het volgen van een specifiek dieet.

Een kort consult duurt circa 30 minuten.


Voedsel allergieën komen regelmatig voor en leiden tot klachten die niet altijd te relateren zijn aan het voedsel. Zonder dat we het weten kunnen we allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen of ingrediënten in voedsel (denk aan gluten of bepaalde E nummers). Ons lichaam verandert continu en op bepaalde momenten kan ons lichaam wel of niet tegen bepaalde voedingsstoffen.

Bij diverse klachten, zoals eczeem of darmproblemen, is het raadzaam een allergieën / intolerantie meting te laten doen. Dit doe ik door met testbuisjes de reactie van het lichaam te meten. Je kunt getest worden op de standaard voedingsmiddelen, zoals een breed scala aan verschillende granen, zuivel, groentes, fruit, vlees of vis. Als je een bepaald product verdenkt, zoals bijvoorbeeld cosmetica of een voedingsmiddel, is het handig als je dit meeneemt.

Een allergieën / intolerantie meting duurt circa 90 minuten.


Veel mensen slikken dagelijks vitaminen en voedingssupplementen. Het is bekend dat de werking en effectiviteit van vitaminen en supplementen per merk verschilt en ook per combinatie. Dit is per persoon verschillend en hangt af van verschillende factoren.

Tijdens de check controleer ik met behulp van elecotroacupunctuur de door jou gebruikte vitaminen en voedingssupplementen op effectiviteit en dosering. Als je medicijnen gebruikt is het raadzaam deze mee te nemen. Neem altijd alle gebruikte vitaminen en voedingsupplementen mee voor dit consult.

Een vitamine / supplementencheck duurt circa 25 minuten.


Tijdens de energetische behandeling neem je plaats op een behandeltafel. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Je ligt in een ontspannen houding terwijl ik met mijn handen strijkende bewegingen langs of over je lichaam maak. Hierbij kan ik voelen welke chakra's eventueel een blokkade hebben. Op basis hiervan kunnen de klachten gericht behandeld worden. Dit kan zowel met energie (magnetiseren) als met andere therapieën zoals homeopathie, maar ook doormiddel van leefstijladviezen en gesprekken. Ik doe ook energetische behandelingen op afstand.

Een energetische behandeling duurt 30-60 minuten, afhankelijk van de hulpvraag.